MENIU

Nicușor Dan, anunț despre expirarea mandatelor unor manageri de spitale din subordinea PMB: ”Intenționăm să organizăm concursuri corecte”

Primarul general al Capitalei - Nicușor Dan a anunțat, luni seara, după vizitarea unor spitale din Capitală alături de premirul Ludovic Orban, că intenționează să organizeze concursuri corecte pentru managementul unor unități spitalicești cărora le expiră mandatele deținute de actualii directori.

”Am fost azi, împreună cu premierul Ludovic Orban, la mai multe spitale bucureștene, pentru a verifica condițiile de siguranță și pentru a identifica noi locuri în secțiile de terapie intensivă.

Colaborăm cu Ministerul Sănătății în interesul pacienților, iar spitalele din subordinea Primăriei Capitalei vor primi fonduri suplimentare pentru a putea trata pacienții COVID-19, precum și pentru intervențiile necesare creșterii gradului de protecție anti-incendiu.
Sunt conștient de probleme și priorități, încercăm să acoperim cât de repede se poate restanțele din trecut.
De altfel, la începutul anului viitor mandatele managerilor spitalelor din subordinea PMB expiră și intenționăm să organizăm concursuri corecte și transparente pentru toate funcțiile de conducere.

Totodată, trebuie să fim recunoscători personalului medical, pentru efortul uriaș pe care îl face și să îl protejăm cât putem de mult, mai ales protejându-ne fiecare în fața acestei pandemii”, a trsnsmis Nicușor Dan, după evaluarea unor spitale din Capitală.

După tragedia de la Piatra Neamț, în cadrul căreia 10 persoane și-au pierdut viața ca urmare a incendiului izbucnit sâmbătă seara, premierul Ludovic Orban a dispus demararea unor controalele la spitalele din toată țara. Se va verifica nivelul de instruire al medicilor și asistentelor în cazul unor situații de urgență și asta doarece, fără o instruire corectă, astfel de tragedii s-ar putea produce în orice moment - spunea premierul.

Mai multe articole despre:
nicusor dan