MENIU

Nicuşor Constantinescu, închis la Poarta Albă, în fața procurorilor DNA în dosarul privind Herghelia Mangalia

Nicușor Constantinescu, fost președinte al CJ Constanța

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa Nicuşor Constantinescu, aflat în Penitenciarul Poarta Albă, a fost adus, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Constanţa, pentru a fi audiat într-un dosar cu privire la Herghelia Mangalia. Acesta susține că ar fi fost chemat la audierea de miercuri fără citație. Fostul șef al CJ Constanța nu a stat însă decât câteva minute în fața procurorilor anticorupție. 

 

Informaţia privind audierea de procurorii anti-corupție a fost dată chiar de Constantinescu printr-o postare pe pagina sa de Facebook, în care a precizat că ar fi fost „chemat fără citaţie la audieri" la DNA Constanţa, în dosarul 176/P/2017 "Herghelia Mangalia".

Procurorii îl acuză pe Nicușor Constantinescu că ar fi plătit în mod ilegal mai multe sume de bani către Herghelia din Mangalia. Faptele s-ar fi întâmplat în perioada în care acesta se afla la Șefia Consiliului Județean Constanța. El a fost președinte al CJ Constanța din partea PSD din 2004 până la arestarea din februarie 2015, după care a fost și suspendat din partid.

Acesta a declarat, la intrarea în sediul DNA, că este vorba de un nou dosar, făcut de "aceeaşi poliţie politică DNA - SRI".

"E aceeaşi poliţie politică SRI - DNA din 2009 - 2020. Dosarul e 176. Apare raportul CSM cu poliţia politică de la Constanţa în care ţintă sunt eu, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Mazăre, iar executanţii sunt dânşii, procurorii DNA şi ofiţerii SRI", a afirmat Nicuşor Constantinescu, susținând că este nevinovat.

Întrebat de reporteri cum se simte, Constantinescu a răspuns „nevinovat mă simt”, la intrarea la audierile de la DNA Constanța. A ieșit însă la scurt timp din instituție. Fostul preşedinte al CJ Constanţa a stat doar câteva minute în fața procurorilor, pentru că avocatul său nu a putut fi prezent, potrivit Realitatea PLUS. El a fost condus apoi în penitenciarul Poarta Albă. 

Fostul preşedinte al Consiliului Județean Constanţa Nicușor Constantinescu a primit pedepse în mai multe dosare de corupție, privind retrocedări ilegale și fraudarea bugetului consiliului județean. A avut condamnări inclusiv în cazul prăbușirii elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, în urmă cu 6 ani, pentru problemele cu contractele firmei de mentenanță care s-a ocupat de acea aeronavă. Anchetatorii anti-corupție au ajuns la concluzia că aparatul nu întrunea condițiile tehnice potrivite pentru a opera pe mare. Pe 15 decembrie 2014, elicopterul cu doi piloți și doua cadre medicale de la SMURD Constanța la bord, se prăbușea în lacul Siutghiol după înceheirea unei misiuni. Operațiunea de salvare a eșuat, iar cei patru au murit în apele înghețate ale lacului. 

Mai multe articole despre:
nicusor constantinescu