MENIU

Lupta pentru Venezuela. Consilierul lui Trump îl compară pe Maduro cu Ceauşescu. Răspunsul Rusiei

John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, l-a comparat pe Maduro cu fostul dictator comunist, Nicolae Ceaușescu. 

John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, nu a exclus posibilitatea ca preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, să aibă soarta lui Nicolae Ceauşescu, avertizându-l că dacă nu cedează puterea ar putea ajunge în penitenciarul militar Guantanamo, noteză Mediafax.

"Îi urez lui Nicolas Maduro şi consilierilor săi o pensionare îndelungată şi liniştită, pe o plajă frumoasă departe de Venezuela. Ar trebui să profite de oferta preşedintelui (autoproclamat -n.red.) Juan Guaido şi să plece. Cu cât va fi mai rapid, cu atât va fi mai bine", a transmis John Bolton prin Twitter.

Ulterior, prezent la emisiunea radio realizată de jurnalistul american Hugh Hewitt, John Bolton a fost rugat să comenteze afirmaţiile. Hugh Hewitt i-a spus: "Ceauşescu şi Mussolini au sfârşit rău. Idi Amin şi 'Baby Doc' Duvalier nu. Aceasta este alegerea pe care o are de făcut acum Maduro?"

John Bolton a răspuns, conform stenogramei prezentate de jurnalistul Jugh Hewitt: "Ei bine, eu am transmis prin Twitter, ştiţi, îi urez o pensionare îndelungată şi liniştită pe o plajă frumoasă departe de Venezuela. Cu cât va profita mai rapid de această ocazie, cu atât probabil va avea mai rapid o pensionare drăguţă, liniştită, pe o plajă frumoasă, în loc să fie pe o altă plajă, precum cea de la Guantanamo", unde se află un penitenciar militar american.

Administraţia Vladimir Putin a transmis vineri seară Washingtonului că "nu fură" resursele Venezuelei, cerând Statelor Unite să evite comiterea unei noi "agresiuni" şi schimbarea ordinii constituţionale într-un stat suveran.

Rusia "nu fură resurse din Venezuela", a transmis Ambasada rusă în Caracas, citată de agenţia de presă Interfax, după ce John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, a sugerat că regimul Nicolas Maduro ar oferi fonduri Rusiei în schimbul susţinerii militare.

Ambasada Rusiei în Venezuela a îndemnat Administraţia Donald Trump să nu adauge "o nouă agresiune" pe lista ingerinţelor grave în afacerile ţărilor latino-americane.

La rândul său, Ministerul de Externe de la Moscova a catalogat acţiunile Statelor Unite în Venezuela ca fiind încercări de schimbare a ordinii constituţionale.

 
 
Mai multe articole despre:
Ceauşescu Maduro