MENIU

Ciucă vrea ca ieftinirea alimentelor să se facă pe tot lanțul de producție: „Dacă intervenim brutal pe una dintre verigi vom produce dezechilibre”

Nicolae Ciucă vrea ca ieftinirea alimentelor să se facă pe tot lanțul de producție

Zi decisivă pentru reducerea prețului la alimentele de bază. Retailerii au trimis guvernului în această dimineață lista cu alimente la care pot reduce prețul și cu cât, după solicitarea premierului Marcel Ciolacu. Supermarketurile nu vor să renunțe prea ușor la profit, iar de cealaltă parte guvernul îi amenință cu taxa de solidaritate.

Mai mult, Nicolae Ciucă nu este de acord cu reducerea adaosului comercial doar pentru marile magazine. Acesta spune că trebuie să se intervină pe tot lanțul de producție și că trebuie să se facă investiții majore pentru a stimula producția, iar materia primă să nu meargă la export. 

„România este un producător din legume, lapte, procesare, toate sunt nepocesate. Este absolut de înțeles își importă propria producție ambalată mai bine, măsura trebuie să vizeze acele scheme prin care să stimuleze procesarea în țară și discuții pe întreg lanțul, dacă intervenim brutal pe una dintre verigi vom produce dezechilibre în piață”, a spus fostul premier Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu i-a chemat zilele trecute pe reprezentanții supermarketurilor la discuții. Premierul vrea să îi convingă să renunțe la o parte din adaosul comercial pentru alimentele de bază, precum carnea, pâinea, uleiul, făina, lactatele, laptele.

Mai multe articole despre:
ciuca adaos comercial alimente