MENIU

Nicolae Ciucă: „Suntem pe drumul cel bun în privința absorbției fondurilor europene”

Nicolae Ciucă - premierul României

Nicolae Ciucă - premierul României spune că suntem pe drumul cel bun în privința absorbției fondurilor europene.

„Analiza făcută în această dimineață împreună cu mai mulți colegi din Guvern arată că suntem pe drumul cel bun în privința absorbției fondurilor europene puse la dispoziția României prin diferitele instrumente de finanțare.

Peste 8.500 de contracte în valoare de aproximativ 11 miliarde de euro au fost semnate pentru a fi finanțate prin #Planul Național de Redresare și Reziliență. De asemenea, am adus clarificările necesare pentru aprobarea celei de a doua cereri de plată în valoare de 3 miliarde de euro și continuăm programul de reforme pentru pregătirea celei de a treia cereri de plată.
Pentru #cadrulfinanciar2014-2020, ne apropiem de 80% rata absorbției. Vom asigura cadrul legal necesar astfel încât, până la sfârșitul anului, să ne atingem obiectivul asumat de atragere a minimum 90% din fondurile puse la dispoziția României pentru această perioadă de programare, având în vedere că suntem în al treilea an de complementaritate.
Pregătim foarte serios absorbția pentru fondurile din #cadrulmultianual2021-2027, un volum de finanțare de 46 de miliarde de euro pentru infrastructura de transport, de sănătate, de educație, inclusiv fondurile alocate pentru persoanele și familiile aflate în situație vulnerabile. Completăm legislația pentru a finaliza sistemul informatic al fondurilor europene și, începând cu luna mai, vom lansa primele apeluri de proiecte pentru acest buget de investiții extrem de important pentru România.
Este nevoie în continuare de coordonare între ministere și de menținerea dialogului transparent cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a dovedi, încă o data, disponibilitatea și capacitatea Guvernului României de a face reforme și de a asigura investițiile așa cum ne-am asumat prin programul de guvernare”, a spus premierul Nicolae Ciucă.
Mai multe articole despre:
ciuca fonduri europene comisie