MENIU

Nicolae Ciucă, semnal major pentru reforma pensiilor speciale: „România nu-și poate permite pierderea banilor din PNRR!”

Nicolae Ciucă, premierul României

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că reforma pensiilor, inclusiv a celor speciale, va fi făcută pentru că „România nu-și permite să riște pierderea” banilor din PNRR. Șeful Executivului a precizat și când ar trebui finalizate discuțiile despre pensiile speciale.

„România nu poate să-și permită să riște pierderea acestor bani, motiv pentru care se va merge cu derularea și îndeplinirea tuturor jaloanelor și țintelor din PNRR. Am discutat și în ședința de guvern de ieri (joi, n.r. - n.r.) unde ne aflăm”, spune Nicolae Ciucă, întrebat dacă se va continua sau nu reforma pensiilor speciale.

„Sunt 72 sau 74 de jaloane care trebuie îndeplinite pentru cererea de plată nr. 3. 

Avem deja 53 dintre ele îndeplinite. Am aprobat ieri (joi - n.r.) ministrului de Investiții și Proiecte Europene să le încarce în platformă, astfel încât să nu mai pierdem timpul.

Sunt cele care nu au fost încă soluționate.

Odată ce ne așezăm cu toate problemele acestea care țin de rocada la guvernare, reluăm și le soluționăm. Avem încă o perioadă de timp în care putem să le îndeplinim pe toate”, a explicat Nicolae Ciucă.

Despre rocada PNL-PSD la șefia Guvernului, premierul a precizat că va avea la sfârșitul lunii mai: „Cred că va fi pentru prima dată când în țara noastră se va respecta o înțelegere politică și la sfârșitul lunii se va produce rocada la conducerea Guvernului”.