MENIU

Nicolae Ciucă: "Piețele din București vor fi verificate. Trebuie să dăm un mesaj de responsabilitate civică chiar de aici, de la această masă"

Nicolae Ciucă: "Piețele din București vor fi verificate. Trebuie să dăm un mesaj de responsabilitate civică chiar de aici, de la această masă"

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a afirmat, astăzi, în debutul ședinței de Guvern de la Palatul Victroia, că piețele din București vor fi verificate de autorități în perioada următoare. Afirmația sa vine în contextul în care șeful Direcției pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a precizat că situația cazurilor Covid-19 din Capitală este una dificilă.

„Piețele vor fi deschise, motiv pentru care rog ANSVSA să își coordoneze activitățile pentru a monitoriza piețele. Cred că trebuie să dăm un mesaj de aici, chiar de la această masă, din postura de părinți, de rude... Stă în fiecare dintre noi să limităm factorii de răspândire. Este o responsabilitate personală, civică pentru că oamenii au puterea sa vadă cât de gravă este situația", a afirmat premierul interimar.

Capitala a înregistrat în aceste zile o creștere a cazurilor de coronavirus, apropiindu-se de pragul de infectare de 7/1000 de locuitori.

Potrivit bilanțului dat publicității, ieri, de autorități, de la debutul pandemiei și până în prezent, în București s-au înregistrat 81.504 cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 1762 de cazuri noi în ultimele 24 de ore și un indice de 6,76.

În plus, șeful DSU a anunțat tot în debutul ședinței de astăzi a Executivului că în perioada 6-10 decembrie s-a înregistrat doar în Capitală un număr 9070 cazuri de COVID-19. 

Mai multe articole despre: