MENIU

Nicolae Ciucă: „Nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi în 2022. Nu discutăm de taxe ce vin peste noapte”

Premierul Nicolae Ciucă, la Romanian Business Leaders Summit

Premierul Nicolae Ciucă a tranșat miercuri discuțiile privind introducerea impozitului progresiv și a anunțat ce decizie a fost luată la nivelul Guvernului.

Nicolae Ciucă a anunțat că, în acest an, „nu va fi modificat sistemul de impozitare şi nu vom avea taxe noi”. Şeful Guvernului, președinte al PNL, a mai subliniat că nu se poate discuta despre ”taxe care vin peste noapte şi să impacteze negativ asupra planurilor de bussines”. 

„În discuţiile pe care le-am avut în cadrul coaliţiei, ieri după amiază am stabilit ca la nivelul Ministerului Finanţelor să avem o analiză care ulterior va fi discutată cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu mediul de afcaeri şi cu întregul mediu asociativ. (...)

Nu cred că în momentul de faţă trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care este contextul în care ne desfăşurăm activitatea. (...)

Vreau să fac o clarificare, anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi, pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare, este să găsim acele soluţii pentru optimizarea fiscală”, a declarat premierul Nicolae CIucă, miercuri dimineață, după ce a participat la cea de-a X-a ediții a Romanian Business Leaders Summit.

Premierul a mai spus că un anunț va fi făcut la finalizarea analizei Finanțelor, apoi vor urma discuții cu mediul de afaceri și vor începe dezbaterile pe această temă.