MENIU

Nicolae Ciucă nu exclude posibilitatea unei candidaturi la alegerile prezidențiale din partea PNL

Nicolae Ciucă nu exclude posibilitatea unei candidaturi la alegerile prezidențiale din partea PNL

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a fost întrebat recent despre speculațiile legate de o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din partea liberalilor. Fostul premier a declarat că nu exclude această opțiune și a subliniat importanța ca PNL să abordeze alegerile cu propriile forțe.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă a răspuns ferm: „Nu am lansat în nume personal. A fost o discuție în marja deciziei de la Sinaia, ca PNL să abordeze alegerile cu propriile forțe. Atunci a fost doar o întrebare, noi ne angajăm, dumneavoastră ce faceți? Sunt liderul partidului. E normal să ducem la îndeplinire sarcinile. Nu pot să le cer ceva colegilor și eu să mă dau la o parte”.

Declarațiile lui Ciucă vin în contextul unei atmosfere politice agitate, în care se specula că actualul președinte al PNL ar putea fi unul dintre posibilii candidați la alegerile prezidențiale următoare. Această ipoteză a fost alimentată și de discuțiile din cadrul unei decizii strategice luate la Sinaia, unde s-a pus în discuție modalitatea în care PNL ar trebui să se pregătească pentru scrutinul viitor.

Nicolae Ciucă, având în vedere experiența sa anterioară în funcția de prim-ministru, rămâne un nume important în peisajul politic românesc. Decizia finală privind o eventuală candidatură va fi luată într-un context mai amplu, ținând cont de consultările și discuțiile din interiorul partidului.

Mai multe articole despre:
nicolae ciuca alegeri prezidentiale candidat pnl