MENIU

Nicolae Ciucă: Facturile nu SE VOR DUBLA, dar nici nu putem să reducem mai mult prețurile

Premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți seară, că românii nu vor avea probleme de alimentare cu gazele naturale, în actualul context al crizei profunde provocate de războiul din Ucraina. Mai mult, șeful guvernului a afirmat că valoarea facturilor nu se va dubla, pentru că prețurile au fost deja stabilite. 

„Avem în momentul de față peste 1,8 milioane de metri cubi înmagazinați, ceea ce ne duce mult peste pragul pe care îl aveam asumat la 1 august, care era de 47%, la 1 septembrie 57%. Am depășit și pragul pe care îl avem de îndeplinit pentru 1 septembrie, motiv pentru care cotinuăm să ne asigurăm necesarul de gaz înmagazinat în depozitele proprii și dau asigurări că populația nu va fi afectată în ceea ce privește asigurarea gazului“, a afirmat Nicolae Ciucă, la finalul unei ședințe a liderilor PNL. 

NU VOR FI FACTURI DUBLE, DAR NICI NU PUTEM SĂ REDUCEM MAI MULT

"Oamenii nu trebuie să primească facturi duble. Acest lucru nu trebuie să se întâmmple. Dacă s-a întâmplat, este o greșeală. Până în acest monent,, la nivelul ANRE s-au primit toate facturile pentru noiembrie-martie. Nu avem încă o lună încheiată, aprilie de exemplu. Când vom încheia, vom veni cu o analiză privind o ajutare a prețului la energie. (...) România nu vor fi afectați de măsurile luate în acest sens. O reducere a prețului mai mult ca acum nu se poate. Trebuie să fim onești, acesta este bugetul", a mai afirmat premierul.