MENIU

Nicolae Ciucă, despre rata INFLAȚIEI și despre cel mai scump Crăciun: „Am luat toate măsurile pe care le-am avut la dispoziție”

Nicolae Ciucă - premierul României

Premierul României, Nicolae Ciucă, a vorbit, joi, despre cifrele inflației, care au atins cote alarmante și despre cel mai scump Crăciun care îi așteaptă pe români.

„S-a ajuns la aproape 17 la sută în noiembrie, în comparație cu aceeași lună din 2021. Putem spune că inflația în 2021 a fost mai mică, iar în analiza pe care am făcut-o, a rezultat foarte clar că, la sfârșitul anului, nu va depăși 13 la sută. Este doar o comparație între 2021 și 2022.

Am discutat cu specialiștii de la Ministerul de Finanțe și am încercat să identificăm evoluția pentru 2023. Din date, există o tendință în scădere a inflației pentru 2023 și există o tendință să se apropia de 10%”, a spus premierul. joi.

Întrebat despre cel mai scump Crăciun pe care îl vor avea românii, Nicolae Ciucă a spus: „Am luat toate măsurile pe care le-am avut la dispoziție, fondurile pe care le avem să sprijinim populația vulnerabilă. Știți măsurile pe care le-am luat pentru sprijin. În bugetul de stat am avut acceași abordare astfel încât să asigurăm creștere economică și să nu intrăm în trendul de recesiune”.

Mai multe articole despre:
ciuca inflatie economie