MENIU

Nicolae Ciucă, despre controversata taxă de solidaritate: „România a implementat cât se poate de corect această directivă”

Nicolae Ciucă - premierul României

Nicolae Ciucă - premierul României spune că „poziţionarea politică de o parte şi de alta nu este tocmai cel mai potrivit lucru” în privința taxei de solidaritate. Acesta a precizat, joi, că România a implementat cât se poate de corect această directivă.

„În tot acest context, eu cred că dezbaterea şi poziţionarea politică de o parte şi de alta nu este tocmai cel mai potrivit lucru. Ceea ce este important şi vă rog să aveţi încredere că am avut şi vom continua să avem aceeaşi abordare, indiferent despre cine este vorba şi nu m-aş referi la o companie anume, pentru că discutăm despre implementarea unei directive europene care, aşa cum a fost prezentat în răspunsul pe care l-am primit de la Comisie, România a implementat cât se poate de corect această directivă”, a spus Nicolae Ciucă.

„Până la jumătatea anului, cu companiile care îndeplinesc prevederile din această directivă, practic ele transpuse într-o Ordonanţă de urgenţă, avem instituţii ale statului şi ele trebuie să se ocupe şi să meargă şi să identifice tot ceea ce trebuie să fie identificat tehnic, astfel încât să vedem dacă se încadrează sau nu la plata taxelor, conform prevederilor”, a mai spus premierul. 

Mai multe articole despre:
ciuca taxa solidaritate guvern