MENIU

Nicolae Ciucă, despre campania de vaccinare antiCovid: "Comunicarea - partea a succesului efortului guvernamental"

Nicolae Ciucă, despre campania de vaccinare antiCovid: "Comunicarea - partea a succesului efortului guvernamental"

Comunicarea este elementul care va da partea de succes a efortului care se întreprinde la nivel guvernamental privind campania de vaccinare anti coronavirus. Cel puțin așa susține premierul interimar, Nicolae Ciucă. Afirmația a fost făcută, astăzi, în debutul ședinței de guvern de la Palatul Victoria.

„Eu m-am întâlnit ieri cu coordonatorul campaniei (de vaccinare -n.r.) la nivel național. Până în acest moment, sunt atinși parametrii pe care ni i-am propus. Obiectivele sunt în continuare în derulare și cred că este nevoie de tot ceea ce înseamnă coordonare instituțională și comunicare. Comunicarea este elementul care va da partea de succes a efortului care se întreprinde la nivel guvernamental”, a spus Ciucă.

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțat la mijlocul săptămânii trecute că cele peste 1.000 de centre de vaccinare anti-COVID-19 din România vor fi avizate peste o săptămână, însă aprobarea de funcționare a acestor cetre de vaccinare va fi dată doar când vor fi echipate complet.

Vorbim de circa 350 de centre în unitățile sanitare și de aproape 700 pentru restul populației. Despre caravanele de vaccinare, adică acele centre mobile, responsabilul campaniei a spus că vor în jur de 80 la număr.

În plus, un exercițiu național de simulare a vaccinării anti COVID-19 este programat în a treia săptămână din decembrie.

Citește și: Vaccinul antiCovid: Cu ce riscuri vine și ce ar trebui să știe persoanele care urmează să se vaccineze. Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță

Mai multe articole despre:
nicolae ciuca campanie vaccinare anticovid