MENIU

Nicolae Ciucă: „Criteriile pentru amânarea ratelor timp de 9 luni urmează să fie stabilite”

Premierul Nicolae Ciucă Foto: Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a precizat când vor fi gata detaliile tehnice pentru amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni, anunțată de coaliția de guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, marţi, că detaliile tehnice pentru aplicarea măsurii de amânare a ratelor la bănci pentru 9 luni urmează să fie stabilite prin Ordonanță de Urgență.

Șeful Executivului a precizat că măsura a fost discutată și cu guvernatorul BNR - Mugur Isărescu și cu ministrul de Finanţe - Adrian Câciu. 

„Criteriile tehnice pe care le vom face publice urmează să fie stabilite. Cert este că, la nivelul coaliţiei, s-a luat decizia să avem această OUG. Este vorba despre dobândă la dobânda în care nu se plăteşte împrumutul. Această dobândă poate fi transferată în plata împrumutului pe perioada de derulare a acestuia, deci pe mai mulţi ani”, a explicat premierul Nicolae CIucă.

Întrebat despre fixarea perioadei de 9 luni și nu mai mult timp, Nicolae CIucă a explicat că durata a fost aleasă „pentru că a fost o decizie similară şi ea a fost aplicată tot pentru 9 luni”, referindu-se la măsurile luate de guvernl liberal în primul an pandemic - 2020.