MENIU

Nicolae Ciucă anunţă măsuri ferme în privința traficului de persoane: „Este o formă de criminalitate față de care Guvernul are toleranță zero"

Nicolae Ciucă - premierul României

Premierul Nicolae Ciucă a participat la ceremonia de semnare a Planului Bilateral de Acțiune între România cu Regatul Unit al Marii Britanii. Iată concluziile.

„Planul comun de acțiune reprezintă un moment extrem de important în contextul eforturilor noastre comune de prevenire și combatere a criminalității.

Face parte din viziunea și strategia de dezvoltare a acestui domeniu pe care Guvernul României a asumat-o în ultimii 2 ani, prin care ne dorim ca România să fie o țară ostilă traficanților de persoane și o țară sigură și prietenoasă pentru victimele care au avut neșansa să fie exploatate.

Semnarea acestui document comun este și expresia grijii și preocupării pe care Guvernul României o are pentru cetățenii săi mai vulnerabili și expuși riscurilor traficului de persoane, care trăiesc în România sau într-una dintre cele mai largi comunități din diaspora, respectiv cea din Marea Britanie.

Traficul de persoane este un flagel global care se manifestă în cele mai nebănuite forme și îi afectează pe cei mai vulnerabili dintre cetățenii noștri, inclusiv un număr disproporționat de mare de copii și femei”, a declarat Nicolae Ciucă.

Mai multe articole despre:
guvern criminalitate ciuca