MENIU

Nicolae Ciucă a vizitat expoziția Agriplanta-Romagrotec de la Fundulea. Ce spune liderul PNL despre strategiile de dezvoltare rurală

Nicolae Ciucă a vizitat expoziția Agriplanta-Romagrotec. Foto: Facebook

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a efectuat o vizită la expoziția Agriplanta-Romagrotec de la Fundulea, evenimentul care adună în fiecare an reprezentanții industriei agricole și alimentare din România. În cadrul acestei vizite, Nicolae Ciucă a apreciat potențialul înalt al sectorului agricol, dar a subliniat că acesta încă nu și-a atins în întregime potențialul.

Liderul PNL a subliniat că agricultura românească are o poziție semnificativă în Uniunea Europeană, ocupând locul cincilea în clasamentul puterilor agricole. În aceste condiții, Ciucă a considerat că dezvoltarea sectorului agricol este un interes strategic al României, care poate genera beneficii economice și deosebite pentru țară. El a subliniat că România are potențialul de a deveni un jucător important în acest domeniu, și că investițiile și strategiile corecte pot ajuta la creșterea productivității și la creșterea valorii exporturilor agricole.
 
„Agricultura și industria alimentară din România nu și-au atins încă potențialul. Am convingerea că pot deveni domenii extrem de profitabile, cu investițiile corecte. Șansa noastră este procesarea locală a produselor agricole realizate în România. E ceea ce le-am spus și fermierilor care au vizitat expoziția Agriplanta-Romagrotec de la Fundulea, unde sunt expuse cele mai moderne echipamente din domeniu și servicii țintite pe nevoile lor.
 
În condițiile în care agricultura românească reprezintă a cincea putere agricolă din Uniunea Europeană, cred că dezvoltarea acestui domeniu este un interes strategic al României. Astfel, în mediul rural se vor crea de locuri de muncă, se va reduce deficitul de balanța comercială și va crește consumul de alimente sănătoase. Satul românesc are un viitor și trebuie să investim mai mult aici”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.