MENIU

Nici propaganda rusă nu mai crede în "promisiunile megalomane" ale lui Dragnea

Agenția de presă rusă Sputnik tratează cu scepticism ultimele măsuri economice anunțate de Guvernul de la București.

În declarația de presă de marți seara, Eugen Teodorovici a promis construcţia a 1.000 de grădiniţe, cu banii din viitorul Fond de investiții.

Guvernul a anunțat că va lansa Programul gROwth "Investim în copii, investim în viitor" care presupune susţinerea financiară a investiţiilor private, în limita a 500.000 de euro, în construcţia, înfiinţarea sau amenajarea de grădiniţe olimpice cu profil sportiv.

Agenția de presă rusă Sputnik analizează anunțul Finanțelor în articolul "Promisiuni megalomane ale lui Teodorovici – grădiniţe de 5000 de metri pătraţi".

"Promisiunile ministrului de Finanţe sunt frumoase, dar, din păcate, greu de crezut că se vor înfăptui cu adevărat... Iar o grădiniţă olimpică se loveşte de alte probleme – personalul calificat pentru a preda acolo şi, mai apoi, de slaba finanţare primită de sportul românesc", scrie agenția finanțată de la Kremlin.

Finanțele spun că banii vin din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, care va avea un buget de aproximativ 10 miliarde de euro.

"Întrebarea este unde anume ar urma să fie construite grădiniţele olimpice, mai ales că situaţia unităţilor de învăţământ atât preşcolar, cât şi şcolar este dificilă, fiind cunoscute eternele probleme de la fiecare început de an şcolar referitoare la lipsa renovărilor sau consolidărilor clădirilor din lipsă de bani", mai spune agenția Sputnik.

Mai multe articole despre:
sputnik news sputnik