MENIU

Netanyahu a provocat o agitaţie uriașă, vorbind despre război împotriva Iranului

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a provocat o controversă aprinsă, sugerând că scopul conferinţei internaţionale de la Varşovia este să promoveze războiul cu Iranul.

Benjamin Netanyahu a generat un scandal uriaș, după ce a sugerat că scopul conferinţei internaţionale pentru Orientul Mijlociu de la Varşovia, la care ia parte şi vicepreşedintele american Mike Pence, este să promoveze războiul cu Iranul.

"Merg la o întâlnire cu 60 de miniştri de externe şi reprezentanţi ai ţărilor din întreaga lume, împotriva Iranului. Este important, această întâlnire nu este secretă, pentru că sunt multe aşa. E o întâlnire deschisă, cu reprezentanţi ai principalelor ţări arabe, care se aşează la aceeaşi masă cu Israelul pentru a promova interesul comun al războiului cu Iranul", a fost mesajul lui Benjamin Netanyahu de pe Twitter.

Declaraţia premierului israelian a încins spiritele.

La scurt timp după ce clipul a fost publicat pe contul de Twitter al Guvernului, Tel Avivul l-a şters şi l-a înlocuit cu un comunicat. În acesta, a fost folosit cuvântul "combatere" în loc de "război". Cuvântul folosit în ebraică de Netanyahu are ambele sensuri.

Deși Tel Avivul a rectificat traducerea termenului "război", Teheranul şi aliaţii săi nu au fost impresionaţi.  

Mai multe articole despre:
Iran război Benjamin Netanyahu