MENIU

Nereguli la un centru de vaccinare din Buzău. Ce au constatat reprezentanții DSP

Centru vaccinare antiCovid

Un centru de vaccinare din Buzău nu a mai fost măturat și spălat, iar frigiderul în care sunt depozitate vaccinurile anti-COVID este unul vechi. Toate aceste lucruri au fost povestite de o femeie care a venit să se imunizeze. În urma verificărilor, DSP a descoperit mai multe probleme la acest centru, relatează Realitatea PLUS.

Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Buzău spune că au fost constatate mai multe neregului, printre care și lipsa unui spațiu de depozitare a deșeurilor medicale și a ustensilelor de curățat.

Vorbim despre același centru care în debutul campaniei de vaccinare nu acordase adeverințe din cauza unor așa-zise disfuncționalități tehnice și unde, în urma imaginilor apărute pe rețelele sociale, au fost descoperite persoane care nu purtau mască de protecție, deși se aflau în incinta unui centru de imunizare anti-Covid-19.

Apelul a fost făcut de către un beneficiar care a constatat că în centrul de vaccinare amenajat în Liceul Henri Coandă din Buzău curațenia este una precară și că frigiderul în care sunt depozitate dozele de vaccin este unul foarte vechi.

Șefa DSP i-a răspuns acestuia că au fost constatate într-adevăr mai multe nergeuli, însă nu i-a spus de ce natură sunt acestea.  și că problemele urmeaza să fie remediate în cel mai scurt timp.