MENIU

Nereguli GRAVE, descoperite de Curtea de Conturi la o primărie din Prahova: s-au cheltuit SUME FABULOASE. Unde s-au dus banii

Primărie Brazi/ Facebook Iuliu Andrei Dan

Nereguli grave ies la iveală la Primăria Brazi din Prahova. Curtea de Conturi a mers în control si a gasit mai multe plăți nejustificate efectuate de instituție. Printre acestea se numără și achiziția de pomi ornamentali în valoare de peste 8.000 de lei, dar și plata pentru scuturarea zăpezii de pe gardul viu, care costă aproape 9.000 de lei.

Curtea de Conturi a descoperit o serie de nereguli grave în ceea ce privește cheltuirea banului public în comuna Brazi din județul Prahova. Printre acestea se numără și faptul că primăria a plătit o firmă cu aproximativ 9.000 de lei ca să scuture zăpada de pe gardul viu. 

Aceeaşi primărie a plătit, de asemenea, aproximativ 8.500 de lei pentru a cumpăra pomi ornamentali la sume cu adevărat uriașe.

Întreaga situație de la Primăria Brazi a fost dezvăluită pe Facebook de un consilier local.

"#Curtea_de_Conturi a descoperit la Brazi modalități inedite de cheltuire a banului public. De exemplu:
- Primaria Brazi a decontat LUCRĂRI DE DESZĂPEZIRE a GARDULUI VIU către Ceco Environment( firma care tunde iarba în comună). În 2021 nu a nins..... și nici gard viu n-aveau.
Gardul viu (Tuia) plantat la Conac, în valoare de peste #5_miliarde lei vechi a fost atribuit conform SEAP în data de 10 noiembrie 2021.
Ca să înțelegeți toți: s-a băgat mâna în buzunarul comunei și s-au scos zeci de miliarde pentru a se crea conjunctura potrivită în vederea cheltuirii banilor noștri.... pe scuturat boscheții. Cine a mai pomenit?
Și la plantarea boscheților #Curtea_de_Conturi a găsit cheltuieli supraevaluate... Și la serviciile de administrare Parc Nicolau au fost decontate nejustificat sume de bani...
E greu pentru toți în vremurile astea de criză când prețurile s-au dublat, s-au triplat, dar nu pentru toți. Unii sunt mai norocoși, scutură boscheții și pică bani din ei. Mai pică și la popor o dată la 4 ani cate o sacoșă cu cozonac, vin si vopsea de ouă.
Reglarea ineficienței Aquasal se va face din banii voștri, că de, poporul acceptă. N-ar fi scuturat și ei zăpada ca să acopere găurile financiare", a scris consilierul local Iuliu Andrei Dan, în postarea citată.