MENIU

Nepoata medicului șpăgar de la Marius Nasta vine cu acuzații grave! Misterul morții bărbatului se adâncește

Nepoata medicului șpăgar de la Marius Nasta vine cu acuzații grave! Misterul morții bărbatului se adâncește/Captură foto

Nepoata medicului Cornel Petreanu de la Institutul Marius Nasta care a murit într-un accident de mașină face acuzații grave în mediul online! Ea susține că unchiul său a fost anchetat de oameni influenti, deși era nevinovat, iar viața lui s-a schimbat radical din momentul în care a fost acuzat de luare de mită. Tânăra, studentă la medicină, susține că vrea să profeseze în altă țară pentru că sistemul medical din Romania nu mai are nicio speranță. Își dorea să rămână în țară pentru că unchiul ei era un model pentru ea, dar acum s-a răzgandit. Medicul Cornel Petreanu a murit într-un accident de mașină pe Drumul Național 1. Sunt voci care spun că s-a sinucis. 

"Am fost nevoita sa devin un co-parinte in cresterea verisorului meu prin a-l duce la scoala, a avea grija de el, a cumpara chestii pentru casa, a plati facturi.

A facut un accident mortal (medicul de la Nasta - n.r.), a murit acum cateva zile, timp in care eu a trebuit sa fiu stalpul moral al familiei si sa imi ajut familia, inclusiv pe sotia lui si pe verisorul meu", a spus tanara, intr-un video postat in mediul online. 

Tânăra susține că medicul a fost anchetat de oameni sus-puși, deși era nevinovat. Acum ea spune că își dorește să plece din țară.

Doctorul Cornel Petreanu a murit într-un accident de mașină în urmă cu o săptămână pe Drumul Național 1, la ieșire din Otopeni. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată impactul violent, iar medicii sosiți de urgență la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

Cornel Petreanu a fost reţinut, împreună cu un alt medic de la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti, Cristian Paleru, în urmă cu doar două săptămâni.

Cei doi sunt acuzaţi că au luat mită zeci de mii de euro de la pacienţi, iar denunţul ar fi fost făcut chiar de către directorul unităţii medicale.

Soția medicului, spun surse Realitatea PLUS, ar fi însărcinată.

Doi medici de la Institutul „Marius Nasta”, ARESTAȚI pentru luare de mită - Alți 6 inculpați, sub control judiciar

Sistemul medical a fost zguduit de un nou scandal de corupție în luna septembrie. La două zile după perchezițiile de amploare de la Administrația Spitalelor, ofițerii anticorupție și procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au descins la unul din cele mai mari spitale din Capitală: Institutul Marius Nasta. Anchetatorii au verificat cabinetele din unitatea medicală și au ridicat documente. În urma perchezițiilor, anchetatorii au găsit 50.000 de euro în casa unui medic.

Este vorba despre un dosar de luare de mită în care sunt vizați mai mulți doctori din secția de Chirurgie Toracică. Doi dintre cei vizaţi de anchetă sunt chiar profesori universitari, şefi de lucrări ai Universităţii de Medicină şi Farmacie, anchetatorii au descins și la domiciliile lor.

Cristian Paleru și Cornel Petreanu, medici specializaţi în chirurgie toracică, de la Institutul „Marius Nasta”, ambii profesori la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Capitală, au fost arestați, acuzați de luare de mită în formă continuată.

În total, opt medici de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti sunt vizați. Pe 21 septembrie, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a doctorilor Cornel Petreanu şi Cristian Paleru, sub acuzația de luare de mită în formă continuată. Cei doi chirurgi toracici sunt acuzați că au primit de 34 de ori, respectiv de 55 de ori mită. Ultimul a primit mita de la pacienți și aparținători în doar 22 de zile.

Procurorii au deschis două dosare penale, în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea de infracţiuni de corupţie de către medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu constând în efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale.

Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile deţinute de medici, dar şi pe sumele deţinute de aceştia în conturi bancare, în vederea confiscării speciale şi a confiscării extinse, deoarece, în urma efectuării investigaţiilor financiare, au rezultat diferenţe semnificative între veniturile licite şi bunurile dobândite în ultimii 5 ani. Valoarea sumelor şi bunurilor indisponibilizate de procurori se ridică la peste 800.000 de euro.