MENIU

Nelu Tătaru, vizită inopinantă la Vaslui, ca urmare a alertei de COVID-19 în cazul fiicei ambulanțierului din cadrul SAJ

Nelu Tătaru, vizită inopinantă la SAJ Vaslui, ca urmare a alertei de COVID-19 în cazul fiicei ambulanțierului vasluian

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat, astăzi, o vizită inopinată la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, acolo unde este în derulare o anchetă disciplinară după ce un ambulanţier s-a deplasat cu o autospecială pentru a-şi aduce de pe litoral fiica ce fusese confirmată cu noul coronavirus, relatează Agerpres.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

"În urma apariţiei unor materiale de presă, ne-am autosesizat, fiind deschis un dosar de cercetare penală in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Totodată, autoritãti continuã anchetele epidemiologice atât în județul Vaslui, unde a avut loc petrecerea de majorat, cât si în județul Constanța, acolo unde tinerii au mers imediat dupã petrecere.

În prezent, 10 din cei 17 adolescenti care au venit cu primul transport de la mare, au fost confirmati pozitiv și internati în spitalul din Bârlad. Ceilalți 13 au fost plasați în carantină la domiciuliu, fiind considerați contacți direcți ai celor infectați. 

 
Mai multe articole despre:
covid vaslui litoral tataru