MENIU

Nelu Tătaru: ”Va exista în continuare o creştere a numărului de îmbolnăviri. Sperăm să fie una scăzută, în condiţiile în care avem nişte restricţii”

Ministrul Sănătății - Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii - Nelu Tătaru consideră că va exista în continuare o creştere a numărului de îmbolnăviri, dar că autorităţile speră ca această creştere să fie una scăzută, în condiţiile în care avem nişte restricţii care intră de luni în vigoare.

Nelu Tătaru a afirmat, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că în prezent sunt peste o mie de pacienţi cu Covid internaţi la Terapie Intensivă şi că în total în ţară există 1.300 de paturi Covid la ATI, cu posibilitate de extindere în următoarele două săptămâni la 1.500-1.600.

”Putem extinde chiar până la 4.000 de paturi câte are toată terapia intensivă, dar aici intră şi paturile non-Covid. Nu cred că ar trebui să gândim câte paturi la ATI avem disponibile, ci ce facem să rămânem la acest număr de cazuri grave şi apoi să începem să scădem în perioada imediat următoare. Recensământul paturilor nu este o metodă de prevenţie”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Mai multe articole despre:
nelu tataru