MENIU

Conducere MILITARĂ la spitalul din Suceava. Ministrul Nelu Tătaru a ajuns acolo

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății și noul secretar de stat, Ionel Oprea, s-au deplasat, astăzi, la Suceava.Autoritățile din Suceava au anunțat că Spitalul Județean va fi preluat și condus de armată. 

UPDATE:  Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns la Suceava și că deja sunt acolo 4 medici militari, iar în curând vor veni alți 20 de medici din București și din alte orașe din țară.

„Ieri am discutat cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Sănătății. Domnul ministru a ajuns la Suceava împreună cu secretarul de stat Oprea. De asemenea, la prima oră au ajuns 4 medici militari. Azi ajunge și un PCR din Coreea de Sud, achiziționat de primărie, pe care îl punem gratuit la dispoziția spitalului. Mai este un PCR la spital, dar nu este suficient, pentru că noi acum ducem la Iași testele si vin rezultatele și la 7 zile”, a precizat Lungu.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava va fi formată din medici militari, a declarat joi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Viorel Seredenciuc. 

Totodată, el a confirmat faptul că managerul instituţiei, Florin Filip, şi directorul medical, Doina Ganea Motan, au demisionat.

''Informaţia este corectă. Şi cea cu demisia şi cea că spitalul va avea conducerea formată din medici militari. Nu m-am pronunţat, pentru că abia acum se lucrează la deciziile de revocare şi de numire interimară'', a spus Seredenciuc.

Știrea inițială

„In această dimineață, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății și noul secretar de stat, Ionel Oprea se vor deplasa la Suceava. Secretarul de stat va rămâne în localitate pentru gestionarea situatiei”, anuntă GCS.

Reamintim că ​noua conducere a Spitalului Județean Suceava - mangerul Florin Filip și directorul medical Doina Ganea Motan - a demisionat miercuri seară. 200 de cadre medicale din Suceava au fost confirmate cu coronavirus, iar peste 30 de pacienți internați la acest spital au murit din cauza COVID.

Astfel, Spitalul Judțean Suceava rămâne fără conducere, directorul de îngrijiri medicale aflându-se în izolare la domiciliu.

În cursul serii de miercuri, medici din cadrul Spitalului Județean l-au contactat pe prefectul județului, Alexandru Moldovan, pentru a-i aduce la cunoștință că unitatea medicală a rămas fără conducere și l-au rugat să facă demersuri pentru ca spitalul să iasă din această situație.
Medicii sunt îngrijorați că li se termină echipamentele de protecție de pe secții, în timp ce în depozitele spitalului ar fi astfel de materiale, dar nu există o organizare pentru ca acestea să fie distribuite cadrelor medicale.

 

Mai multe articole despre:
nelu tataru coronavirus