MENIU

Nelu Tătaru: Nu ziua votului va decide cum va merge pandemia. Este unul dintre cele mai securizate momente

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a reiterat, vineri, că nu se impune amânarea alegerilor parlamentare pentru că actul votului în sine nu reprezintă un pericol în ceea ce privește transmiterea noului coronavirus. În schimb, comportamentul alegătorilor și al politicienilor din campanie și după încheierea votului trebuie să fie unul responsabil, a subliniat ministrul Sănătății, la Botoșani.

”Nu ştiu dacă o zi de alegeri, 6 decembrie, este momentul care va decide cum va merge această pandemie şi nu ştiu ce va fi în martie sau aprilie, unde vrem unii dintre noi să ducem aceste alegeri. Momentul votului este unul dintre cele mai securizate momente, la fel cum au fost şi alegerile locale. Ce facem noi după vot, cât de tare ne bucurăm în seara de după, câte zile vrem să sărbătorim după, asta poate fi într-adevăr un pericol”,  a afirmat Tătaru.

În legătură cu riscurile din campania electorală, ministrul Sănătății a reamintit că acţiunile din perioada de dinaintea votului sunt reglementate prin acte normative în vigoare.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie.

Citește și: ”Alexandru Rafila: Alegerile reprezintă un pericol în măsura în care oamenii nu respectă regulile de protecție”