MENIU

Nelu Tătaru: Efectul începerii școlii se va vedea la sfârșitul lunii. La ATI avem 67 de paturi pentru copii, sperăm să rămânem pe un platou

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a anunțat, joi, că efectele începerii noului an școlar se vor vedea la finalul lui septembrie și începutul lunii viitoare. Ministrul Sănătății a precizat că, la nivel național, sunt în jur de 67 de paturi la ATI pentru copii, dintre care 30 în București. Tătaru a reiterat că este esențial ca în școli să se poarte măștile, să fie folosit dezinfectantul și să se mențină distanța socială.

Întrebat despre copilul din Buzău infectat cu noul coronavirus, internat la ATI în București, Tătaru a precizat că starea sa este bună, nefiind intubat. 

”Știam de acest pacient de ieri, părinții infectați Covid, el cu o patologie de tip pediatrică de suprainfectare, în contextul în care prezenta și un test pozitiv. E în stare bună, este neintubat. Nu avem cunoștință de alți copii, nici nu avem raportați. În acest moment, în București sunt 30 de paturi ATI pentru copii, din care patru sunt pentru nou-născuți. La nivel național sunt în jur de 67 de paturi, mai avem încă 17 paturi în evaluare la spitalele județene pentru copii”, a anunțat ministrul. Din cele 1.050 de paturi la ATI dotate pentru pacienții Covid-19, în prezent sunt ocupate 460 

Despre posibilele măsuri care ar putea fi luate în cazul în care numărul infectărilor va crește la copii, Tătaru a spus că autoritățile speră să ne menținem la un platou de 1.500-1.600 de cazuri zilnice. 

”Evoluția ne va arăta și măsurile, poate și restrictive, care vor fi impuse. Noi sperăm să menținem platoul de 1.500 - 1.600 de infectări și evaluarea să o facem nu numai zilnic, săptămânal și la cele două săptămâni. Efectul școlii îl vom vedea la sfârșitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie", a mai spus ministrul. 

Tătaru a anunțat că va avea o discuție cu directorul Institutului Național de Sănătate Publică, care a declarat că recomandarea transmisă Ministerului Sănătății privind ghidul sanitar pentru școli prevede ca elevii să nu poarte mască în clasă, ci doar profesorii.

”Acest ghid este evaluat de Grupul Tehnico-Științific. Opinia mea este că măsurile care trebuie păstrate sunt masca, distanțarea și dezinfectantul, precum și circuitele care trebuie să existe atât în școală, cât și pe holuri. O să am o discuție, din câte am avut eu ultima dată cu dânsa opinia era cea generală”, a precizat ministrul, citat de ziare.com

Mai multe articole despre:
nelu tataru inceperea scolii