MENIU

Nelu Tătaru, de acord cu continuarea procesului de imunizare cu AstraZeneca în România. „Nu există legături directe între tromboze și aceste vaccinuri”

Cabinet de vaccinare

Fostul ministru al Sănătății susține decizia autorităților române privind continuarea imunizării cu serul de la AstraZeneca în țara noastră. Nelu Tătaru, actualul președinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, consideră însă că se impun măsuri de supraveghere suplimentare pentru cetățenii care au ales vaccinarea cu serul de la compania farmaceutică suedezo-britanică.

Nelu Tătaru: "Decizia României este o decizie corectă, dar care impune măsuri de supraveghere suplimentare. (...) Comunicarea trebuie să existe atât de la Ministerul Sănătății, cât și de la Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării. Am văzut-o doar dintr-o parte. La un moment dat, a existat și o suprapunere, dar, din punctul meu de vedere, având în vedere ultimele evenimente și deciziile multor state, cred că trebuie tratată mai serios această comunicare. Nu există legături directe între tromboze și aceste vaccinuri (AstraZeneca, n.r.), dar evaluarea, supravegherea, comunicarea (trebuie să existe - n.r.) nu doar simpla evaluare la 15 minute după efectuarea vaccinului, ci și relația pe care cel vaccinat o are în continuare cu medicul de familie. Țînând cont că totuși etapă de vaccinare în masă reprezintă și acea etapă de farmaco-vigilența în care aducem pe tapet și eventualele reacții adverse apărute la etapă de vaccinare în masă, atunci cred că trebuie. Fiecare Guvern și fiecare comitet de vaccinare își ia propriile decizii. La noi s-a decis să se renunțe la acele loturi care sunt incriminate și să se continue vaccinarea cu AstraZeneca cu celelalte loturi. Ați putut vedea că sunt și țări care continuă vaccinarea, cum este Marea Britanie."

Mai multe articole despre:
nelu tataru coronavirus