MENIU

Negoiță îl acuză pe prefectul Capitalei de "jocuri politice" și depune o plângere penală pe numele său

Negoiță îl acuză pe prefectul Capitalei de "jocuri politice" și depune o plângere penală pe numele său

Robert Negoiță a depus plângere pe numele prefectului de București. Asta după ce, luna trecută, Gheorghe Cojanu a semnat ordinul prin care Negoiță și-a pierdut mandatul de primar în Sectorul 3 al Capitalei. Motivul: fostul edil candidează pentru un nou mandat, însă pe listele altui partid. Acesta îl acuză pe prefect de jocuri politice și de tratament discreționar pentru că și viceprimarul era în aceeași situație, dar nu s-a luat aceeași decizia. Instituția prefectului nu a oferit încă un punct de vedere, relatează Realitatea PLUS. 

"Am venit la Parchetul General să depun o plângere penală împotriva domnului prefect. Să răspundă în fața procurorilor, să explice de ce m-a suspendat imediat, iar doamna viceprimar care a plecatd e la ALDE la PSD e lasata pana acum,  în sfârşit, au suspendat-o zilele trecute. De ce cu o întârziere de o lună aproximativ? Ca la C Cuza cu ocaua mica, fix așa a procedat", a declarat, astăzi, Negoiță. 

Candidatul din partea Alianţei Pro Bucureşti 2020 la Primăria Sectorului 3, Negoiță îl acuză pe prefectul de București de înțelegeri subterane și jocuri politice.

Întrebat de ce crede ca s-a lau această măsură împotriva sa, acesta a răspuns: "De ticăloșenie, afce politică. Un înalt funcţionar public nu trebuie să facă nici politică şi nici să facă jocurile unei structuri mafiote, aşa cum e mafia retrocedărilor ilegale, care a activat mai ales în Sectorul 3. (...) de aceea m-au şi suspendat pe mine, de aceea mi-au şi închis biroul, să nu mai am acces la calculator să urmăresc procesele, să urmăresc înfăţişările, termenele şi toate cele".

La sfârșitul lunii trecute, prefectul de București a semnat ordinul prin care mandatul edilului a încetat. Motivul: Robert Negoiță candidează, din nou, la primăria Sectorului 3, însă pe listele Alianței Pro București 2020, în condițiile în care în 2016 Negoiță fusese ales pe listele PSD. Fostul edil a contestat documentul în instanță, iar judecătorii urmează să dea un verdict mâine.

Mai multe articole despre:
plangere penala negoita prefect capitala