MENIU

Negocieri eşuate la metrou. Greva ar putea reveni în actualitate

Negocieri eşuate la metrou. Greva ar putea reveni în actualitate 

Negocierile au eșuat la metrou, iar greva ar putea reveni, din nou, în actualitate.

Metrorex susține că n-are bani în buget pentru o mărire salarială mai mare de 18%, în timp ce sindicaliștii și-au redus pretențiile financiare de la 42% la 21%, aceştia cerând şi prime. 

"Constatam cu regret ca deciziile politice afecteaza grav viata noastra de zi cu zi si mai ales viata de salariat la metrou. Avem un ministru demisionar care nu mai vrea sa munceasca pentru cetateni, un ministru care uraste metroul si care impreuna cu cei ce conduc azi metroul se joaca cu dreptul nostru de a negocia. Si astazi, 26.11.2018 in cadrul negocierilor CCM,  dand dovada de inflexibilitate administratia Metrorex a venit cu acelasi procent  de 18%. USLM a dat dovada de flexibilitate in negociere si fata de ultimul procent solicitat de 35% crestere salariala propune administratiei ca aceasta sa fie aplicata in procent de 25%, apoi USLM revine si propune in mod diferentiat, principalii beneficiari fiind salariatii cu incadrari la clasele mici de salarizare, dupa cum urmeaza:

-         24% pentru salariatii incadrati la clasele de salarizare 1 -22,

-         21% pentru salariatii incadrati la clasele de salarizare 23 -42.

USLM asteapta ca maine, 27.11.2018  ora 14:00 cand va avea loc urmatoarea intalnire de negociere, administratia metrorex sa vina cu solutionarea acestei noi propuneri sindicale, altfel conflictul colectiv de munca va continua", se arată în comunicatul emis de Sindicatul Metrorex. 

Mai multe articole despre:
grevă negocieri metrou metrorex