MENIU

"Ne temem că au pierdut ADN-ul". Noi acuzații ale avocatului familiei Melencu

Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, contestă maniera în care polițiștii au acționat pentru a preleva ADN a încă o dată mamei Luizei, fata dispărută în luna aprilie din Caracal și care ar fi una dintre victimele presupuse ale crimunalului Gheorghe Dincă. 

Tonel Pop a declarat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că polițiștii au venit la mama Luizei luni seara și i-au cerut într-o manieră "impetuoasă" să urce în mașina lor pentru prelevarea de noi probe ADN.

Avocatul a explicat că probele au fost prelevate în mod științific anterior, iar din punct de vedere juridic și tehnic "nu este niciun motiv" pentru repetarea procedurii:

"În primul rând există o eroare, o confuzie. Tot se vorbește despre prelevarea de ADN din casă, aici este vorba de prelevarea de ADN de la mamei Luizei. Aseară au venit niște polițiști, niște domni care i-au spus să urce în mașină că au treaba cu dânsa. La acel moment intervenția fiind destul de impetuoasă, aceștia au recunoscut că vor să-i preleveze ADN încă o dată. Aceștia au spus că nu au niciun act prin care să dovedească faptul că au dreptul să preleveze ADN. Au început să citească de pe un telefon o anumită ordonanță prin care procurorul ar fi dispus prelevarea de probe ADNn din nou. Pe scurt, este faptul că DNA a pentru a putea fi prelevat ADN trebuie să-ți dai acordul scris. Dânșii au spus că nu au niciun act, nici macar de la procuror", a spus Tonel Pop.

Ulterior polițiștii au revenit cu un act de la judecător, spune Tonel Pop. "Vreau să înțelegeți că acest ADN a mai fost prelevat în mod științific în mai multe eprubete anterior, iar din punct de vedere juridic și tehnic nu este niciun motiv să-i mai iei ADN unei persoane încă o dată. Atunci când in prelevezi ADN, îl duci în calculator, este decriptat, rămâne în calculator, în memoria băncii de date a ADN-urilor decriptate", a explicat avocatul familiei Melencu.

Singura explicație logică pentru intervenția impetuoasă a polițiștilor este aceea că investigatorii au pierdut ADN-ul recoltat pima dată, acuză avocatul:

"Nu explică ce au făcut cu ADN-ul recoltat cu o lună înainte, iar noi ne temem sau cel puțin dânșii se tem, avem o temere nu o acuzație că nu există logic altă idee decât că au pierdut ADN-ul, că există o problemă la nivelul dânșilor", a mai spus Tonel Pop.

Mama Luizei Melencu spune că nu va da noi probe ADN deoarece bănuieşte că se încearcă închiderea cazului Luizei. Femeia este de părere că anchetatorii vor să „planteze” noile probe în oasele găsite la lizieră, pentru a declara cazul Luizei închis.

„Mi s-au mai luat o dată probe, în urmă cu o lună şi jumătate. Eu ştiu că aceste probe biologice se pun undeva şi se păstrează. Ce au făcut cu probele date de mine până acum? De ce vor noi probe, încearcă să închidă cazul?", a declarat, pentru MEDIAFAX, Monica Melencu.

Femeia a spus că luni seara au venit poliştiştii la poarta ei pentru a o convinge să dea noi probe biologice, însă a refuzat inclusiv să semneze procesul verbal încheiat de aceştia. Astfel, s-a ajuns la emiterea unui mandat pentru a i se preleva probele.

Mai multe articole despre:
crime Caracal Luiza Melencu