MENIU

Ne aşteaptă o PRIMĂVARĂ LUNGĂ, dar cu ploi. VEZI PROGNOZA pentru următoarele TREI LUNI

<p><strong>PROGNOZA METEO</strong></p>

Meteorologii anunţă o primăvară lungă, cu ploi în toate regiunile ţării. Conform estimării sezoniere pentru următoarele trei luni, ar trebui să ne aşteptă la precipitaţii din belşug şi vreme răcoroasă în aprilie şi mai.

Prima lună de primăvară se anunţă caldă, plăcută, cu temperaturi apropiate de normal, exceptând sud-estul şi, local, sudul şi vestul, unde vor fi peste mediile multianuale. Precipitaţii multe în majoritatea regiunilor, mai puţin zonele de sud-est. În aprilie, temperaturi de primăvară şi ploi multe, în aproape toate regiunile.

Mai răcoare va fi, local, în sudul ţării. Luna mai vine şi ea cu vreme răcoroasă, aproape peste tot. Doar regiunile din vest şi sud-est ajung la nivelul valorilor normale pentru ultima lună de primăvară. Cât despre precipitaţii, vor fi din belşug - cât să atingă cantitatea lunară necesară în luna mai.


MARTIE Valorile temperaturii aerului vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptând regiunile sud-estice şi, local, cele sudice şi vestice, unde se vor situa peste normalul perioadei. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând sud-estul, unde se vor încadra în normele climatologice.

APRILIE valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile sudice, local, se vor situa sub aceste medii. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general excedentare, exceptând arii restrânse din sud şi est, unde vor fi apropiate de mediile multianuale.

MAI Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în vestul şi sud-estul ţării şi se vor situa, în general, sub aceste medii în restul teritoriului. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării.

Mai multe articole despre:
vreme aprilie vreme mai vreme martie