MENIU

Dezastru lângă Napoli! O clădire s-a prăbușit, îngropând sub darâmături mai multe persoane

O clădire de patru etaje s-a prăbușit în apropriere de orașul italian Napoli, conform declarației poliției. Echipele de intervenție au declarat pentru mass media că opt persoane sunt îngropate sub moloz, informează BBC.

Agenția de știri ANSA a citat martori spunând că nu a existat nicio explozie înainte de prăbușirea care a avut loc vineri dimineață, în jurul orei locale 8:30, în orașul Torre Annunziata, aflat în apropierea vulcanului Vezuviu.

Deși este o zonă cu o activitate seismică ridicată, nu s-au sesizat mișcări telurice, însă, cu puțin timp înainte, pe linia ferată Napoli-Salerno din apropiere a trecut un tren și se presupune că vibrațiile cauzate de acesta ar fi cauzat incidentul, pe fondul șubrezirii structurii după o lucrare de renovare a parterului, informează BBC. 

Conform altor rapoarte ale unor publicații, prăbușirea ar fi avut loc la ora locală 06.00, iar clădirea ar avea cinci etaje.

Imaginile arată că structura s-a prăbușit parțial, dezvăluind interiorul unor apartamente. Pompierii și-au făcut apariția la fața locului, verificând stabilitatea unei clădiri adiacente din cartierul rezidențial.

Știre în curs de actualizare.