MENIU

Naționala Artiștilor Fotbaliști va participa la Campionatul Mondial din TEHERAN – IRAN

Artiștii români care au reușit performanța de-a câștiga campionatul mondial Art Football 2014 –Moscova, luna aceasta se pregătesc intens pentru campionatul de Futsal din Teheran. Recent întors de la tragerile la sorț care au avut loc în țara gazdă, Daniel Chiriță, fostul jucător de la Petrolul, actual antrenor al Naționalei Artiștilor Fotbaliști, ne-a povestit care este atmosfera în orașul unde va avea loc campionatul.

“Cei din Teheran ne-au primit senzațional, sunt condiții foarte bune acolo, chiar excepționale.
Credeam că vom avea parte de ceva mai urât, mai nasol, dar totul este foarte frumos acolo și bine organizat. Vom juca într-o sală mare de 12.000 de locuri, cazarea este ireprosabilă, chiar și orașul este frumos și interesant de vizitat”, a declarat Daniel Chiriță pentru realitatea.net.

Vor sa arate lumii că ei sunt diferiți

“La tragerile la sorț a participat și președintele Federației de Fotbal Iraniană, care s-a pus in genunchi, s-a rugat și i-a multumit lui Allah. La noi nu se face așa ceva. Steagul lor este ancorat mare peste tot, sunt naționaliști. Ei au organizat acest eveniment pentru a arăta lumii că sunt diferiți. Ei nu se consideră arabi, deși sunt musulmani. Ei spun cu mândrie că sunt persani. Va fi un eveniment televizat pentru că vor să se vadă în toata lumea ca sunt o tara ospitaliera, că sunt oameni primitori”, ne-a mai spus antrenorul Naționalei Artiștilor Fotbaliști –România.

Echipa se pregătește intens pentru competiție

“Ne-am intors acasă hotarati sa ne pregatim și mai intens pentru acest campionat. Ne-am dat seama că nu va fi o joacă, ci o competiție foarte serioasă. Este primul turneu de genul asta între Naționalele Artiștilor. Până plecăm vom face antrenamente zilnic, în formula 6+1 pe sintetic, astfel încât să ne întoarcem campioni, la fel ca anul trecut la Moscova”, a încheiat Daniel Chiriță.

Campionatull Mondial de Futsal al Naționalelor Artiștilor va avea loc între 22-27 februarie- 2015, la Teheran-Iran. Se va juca în formula 6+1, iar fiecare echipă va avea un lot de 15 jucători.

Naționala Artiștilor Fotbaliști – România va juca în grupe la acestă competiție cu:
Brazilia, Suedia și Azerbaijan.
În cealaltă grupă va fi Turcia, Japonia, Iran și Polonia.