MENIU

Muzeul Brukenthal aduce prima expoziție Salvador Dali la Sibiu

Expoziţie Salvador Dali la Sibiu

Expoziția prezintă 100 de piese de xilogravură policromă constituind ilustrațiile la Divina Commedia de Date Alighieri, comandate pentru ediția Joseph Fôret, Paris 1960, structurate potrivit celor trei tipare narative: Infernul, Purgatoriul și Paradisul.

Piesele sunt originale (prima imprimare) potrivit listei publicate de Löpsinger/Michler Bd.II, Prestel-München-New York în anul 1995.

Expoziția va fi deschisă în Palatul Brukenthal la etajul I, având un regim de vizitare distinct față de expoziția permanentă, în perioada 15.07 – 15.09.2014.

Curatorul expoziției din partea Muzeului Național Brukenthal este cercetător dr. Maria Ordeanu.

În această lună s-a împlinit un sfert de secol de la moartea artistului spaniol. Salvador Felipe Jacinto Dali I Domenech, cunoscut mai târziu lumii artistice ca Salvador Dali, s-a născut la 11 mai 1904 în orăşelul Figueres, Spania. Prima sa expoziţie personală, organizată în 1925, la Barcelona, a adus şi prima recunoaştere publică a talentului artistului. A devenit cunoscut în întreaga lume, când trei dintre lucrările sale au fost expuse în cadrul celei de a treia ediţii a Expoziţiei Internaţionale Carnegie din Pittsbrugh, în 1928.