MENIU

Mutilat pe viață la 13 ani. I-a tăiat mâna pentru că a cerut hrană și salariu

Unui băiat din Pakistan i s-a tăiat mâna după ce a cerut să fie plătit și hrănit, deoarece persoana pentru care lucra a refuzat sistematic să-i ofere vreo retribuție. 

Angajatoarea băiatului, Shafqat Bibi, s-a înfuriat la cerințele acestuia și i-a pus mâna într-o mașină de tăiat furaje ca să-l „învețe o lecție”. Băiatul a fost spitalizat de urgență, însă brațul mutilat nu a putut fi salvat.

Irfan, în vârstă de 13 ani, fusese angajat pe proprietatea femeii pe un slariu de 3.000 de rupii pakistaneze (echivalentul a 29 de dolari), dar susține că nu fusese plătit și era înfometat. Acesta a refuzat să-i mai hrănească vitele până când nu va primi salariul și niște mâncare.

Mama băiatului a depus o plângere, iar comisarul-șef din Punjab, Shahbaz Sharif, a somat poliția să ia atitudine în acest caz, deoarece, inițial aceștia au ignorat situația băiatului. Miercuri, angajatoarea vinovată de mutilarea băiatului, împreună cu fratele acesteia și încă doi suspecți au fost reținuți de poliție, dar ea a fost eliberată pe caușiune, în timp ce fratele ei a fost arestat, relatează Russia Today.