MENIU

Mutarea Guvernului în disputa cu Kovesi de la CEDO

Premierul Viorică Dăncilă a schimbat agentul guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) .

Premierul Viorică Dăncilă a schimbat agentul guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

În Monitorul Oficial a fost publicat marți seară decretul prin care Catrinel Brumar e eliberată din funcție și locul îi e luat de Viorel Mocanu.

Mocanu este avocat și a intrat în atenția publică în octombrie anul trecut când a fost numit consilier onorific al Ministerului Sănătății, deși el era apărătorul inculpaților în celebrul dosarul în care e anchetată achiziționarea la suprapreț a barocamerei de la Spitalul Floreasca, potrivit Ziare.com.

Totodata, Mocanu a fost si unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu, dupa ce fostul primar a fost prins in flagrant cand lua mita.

Schimbarea făcută de Dăncilă vine și pe fondul zvonurilor că Tudorel Toader dorește că Agentul României la CEDO să fie în subordinea Ministerului Justiției, nu a Ministerului de Externe, cum este acum. Surse din PSD citate de Adevărul susțineau, la începutul lunii, că MAE deja și-a dat acordul și mutarea e că și făcută.

Toader vrea acest lucru în contextul în care Guvernul va trebui să formulze zilele viitoare un punct de vedere referitor la plângerea făcută de Laura Codruța Kovesi la CEDO.

Mai multe articole despre:
CEDO agent guvernamental la cedo