MENIU

Mutațiile genetice incredibile pe care le vor suferi coloniștii de pe Marte

Colonizarea planetei Marte este un vis al oamenilor de știință, care ar putea deveni realitate mai repede decât te-ai aștepta tu. Însă, spre deosebire de Terra, o altă planetă ar putea avea o mulțime de efecte negative asupra corpului uman.

Dacă planurilor oamenilor de știință, precum cel al lui Elon Musk, care visează la o colonie care să trăiască pe Planeta Roșie, ar deveni realitate, ar trebui să discutăm și despre mutațiile genetice pe care le-ar putea suferi oamenii pe Marte.

Ce mutații genetice vor suferi corpurile coloniștilor de pe Marte

În acest sens, Ted, Scott Solomon, evolutionary biologist la Rice University, ne spune cum s-ar putea modifica corpurile coloniștilor de pe Marte.

„După două generații de locuit pe Planeta Roșie, vederea le va fi deteriorată și toți vor avea nevoie de ochelari de vedere. Atmosfera marțiană va afecta și sistemul imunitar al acestora. Pentru că mediul de pe Marte este unul steril, lipsit de microorganisme, sistemul imunitar al oamenilor va deveni nul. De asemenea, contactul cu pământenii ar putea fi chiar mortal pentru aceștia”, explică Ted Scott Solomon.

În plus, și culoarea pielii cu care ești tu familiar s-ar putea schimba, pentru a reuși să facă față nivelului mare de radiții. Așadar, există posibilitatea ca oamenii care colonizează planeta Marte să arate foarte diferit de cei de pe Pământ.

Ca să înțelegi mai bine despre ce nivel de radiații este vorba, gândește-te că acestea sunt de 5.000 de ori mai puternice, decât cele experimentate pe Pământ, în timpul unei vieți obișnuite. Iar după cum știi expunerea la radiații, poate provoca cancer.

„Viitorii locuitori de pe Marte ar trebui să se pregătească cu ajutorul tehnologiei CRISPR. Aceasta permite cercetătorilor să modifice secvențele ADN pentru a-i pregăti pe aceștia pentru condițiile de trai diferite”, a mai declarat Scott Solomon.

Sursă

Mai multe articole despre:
null