MENIU

Mungiu-Pippidi: „Tudose nu ar fi trebuit să fie premier niciodată. Pericolul cu ungurii e real”

Politologul Alina Mungiu - Pippidi a declarat la REALITATEA TV că Mihai Tudose nu ar fi trebuit să ajungă premier.

„Tudose nu ar fi trebuit să fie pus premier niciodată”, spune Alina Mungiu - Pippidi, care s-a referit mai ales la declarațiile despre maghiari. „Pericolul cu ungurii e real. Și nu de aici, ci de la Budapesta”, a mai spus politologul. 

Fostul premier Mihai Tudose a susţinut că "nici nu poate fi vorba" despre autonomia Ţinutului Secuiesc, clamată de maghiari, afirmând că "dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag" 

„Fără a minimaliza sau ignora subiectul, părerea mea este că anul acesta va fi unul al încercărilor de a băga băţul prin gard, noi să sărim la ei, ei la noi, şi anul ăsta să devină unul al certurilor, în loc să fie al unirii. Nu sunt trei mari partide, e drept că nu trebuie ignoraţi, dar eu vă spun foarte simplu: am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cât timp cântă ei acolo, la ei în curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare", a spus, miercuri seară, Mihai Tudose la Realitatea TV.