MENIU

Muncitori îngropați în ciocolată! Amendă pentru o cunoscută fabrică de dulciuri din Statele Unite, după ce 2 angajați au căzut în cuva de ciocolată

Ciocolată - imagine de arhivă

Autoritățile americane de reglementare a siguranței la locul de muncă au amendat o cunoscută fabrică de dulciuri din Pennsylvania după un accident de muncă petrecut în vara anului trecut. Atunci, doi muncitori au căzut într-o cuvă de ciocolată și au trebuit să fie salvați.

Fabrica Mars Wrigley din orașul Elizabethtown a fost amendată cu peste 14.500 de dolari (12.000 de lire sterline) de către Administrația pentru Securitate și Sănătate în Muncă, relatează BBC preluat de G4Mediaro.

Incidentul a avut loc în iunie 2022. Muncitorii erau contractori care nu lucrau cu normă întreagă pentru fabrică.

Pentru salvarea lor a trebuit să se facă o gaură în partea de jos a rezervorului parțial plin. La momentul respectiv, zeci de salvatori au intervenit, iar un muncitor a fost transportat la spital cu elicopterul, potrivit relatărilor locale.

Raportul autorității de reglementare a catalogat incidentul ca fiind unul „grav”. Potrivit raportului, cei doi muncitori au fost angajați pentru a curăța rezervoare și nu au primit o pregătire adecvată în materie de siguranță.

Acesta notează că muncitorii au căzut într-un rezervor de dozare – un rezervor folosit pentru a amesteca ingredientele – pentru ciocolata Dove, un brand vândut în SUA. 

Un reprezentant al Mars Wrigley a salutat rezultatul investigației Osha.

„Siguranța asociaților noștri și a contractorilor externi este o prioritate de top pentru afacerea noastră”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Ca întotdeauna, apreciem abordarea colaborativă a Osha de a lucra cu noi pentru a efectua revizuirea ulterioară.”

Reamintim că giganții americani Mars și Wrigley, cu o vechime de peste un secol fiecare, au fuzionat în anul 2008.