MENIU

Mușcat de căpușe, un bărbat a mers urgent la spital Ce i-au descoperit medicii în sânge. Înfiorător!

Un caz mai puțin obișnuit a fost înregistrat în urmă cu câțiva ani în SUA. Un bărbat mușcat de căpușe a contactat un virus pe care medicii nu îl cunoșteau.

POvestea a început când un bărbat din Kansas a suferit mai multe muscaturi de capusa in primavara anului 2014, in timp ce lucra pe terenul de langa casa. El s-a imbolnavit in urmatoarele doua zile, mergand la doctor in a treia zi.

In perioada in care a stat in spital, au fost efectuate teste de sange pentru multe boli infectioase, rezultatele acestora fiind insa negative. O mostra de sange a fost trimisa si catre CPCB, care a stabilit ca a fost descoperit astfel un nou virus.

Printre simptomele prezentate de barbat erau febra, oboseala, iritatii, dureri de cap si ale corpului, greata si varsaturile.

Numit "virusul Bourbon", dupa tinutul in care traia pacientul, noul virus ar putea fi raspandit prin intermediul muscaturilor de capusa sau ale altor insecte.

Noul virus Bourbon face parte dintr-un grup de virusuri legat de muscaturile de capusa sau alte insecte din Europa, Asia si Africa. Aceasta este prima oara cand un virus din acest grup a provocat imbolnavire in Statele Unite ale Americii.

Mai multe articole despre:
virus căpuşe Bourbon