MENIU

Motivul pentru care şi tu trebuie să îţi arunci încălţămintea sport chiar acum

Majoritatea persoanelor active nu acorda prea multa atentie tipului de incaltaminte folosit in timpul antrenamentelor, desi acest criteriu poate face diferenta intre un trup sanatos si unul afectat de dureri ale picioarelor, fasciita plantara, entorse si alte afectiuni medicale importante.

Expertii in podologie, ramura medicala care se ocupa cu studiul si tratamentul afectiunilor piciorului, recomanda persoanelor care practica diverse forme de sport sa isi achizitioneze incaltamintea pentru antrenamente de la un magazin de specialitate, de unde pot afla informatii despre tipurile potrivite de pantofi sport pentru fiecare activitate atletica in parte.

Chiar daca nu practicati un sport de performanta, este important sa cunoasteti regulile de baza in alegerea celor mai sigure si practice piese de incaltaminte pentru activitatea sportiva pe care o practicati. Evitati urmatoarele erori frecvente in achizitionarea si purtarea pantofilor sport si bucurati-va de miscare in deplina siguranta.

Utilizarea pantofilor sport vechi

Specialistii spun ca cea mai mare greseala pe care o comit persoanele care doresc sa devina active si sa se apuce de alergat sau de fitness este aceea ca aleg sa poarte tenisii tinuti intr-un colt obscur al debaralei de ani buni.

Consiliul American al Exercitiilor Fizice recomanda inlocuirea pantofilor sport uzati dupa circa un an de utilizare intensiva, deoarece acestia ajung sa nu mai asigure piciorului suportul necesar in timpul sportului. In plus, tenisii sau adidasii de acum 4-5 ani pot sa nu fie compatibili cu forma de miscare aleasa la un moment dat (aerobic, jogging, ciclism, dans etc.).

Alegerea tipului de pantofi gresit pentru un anumit sport

Pantofii conceputi pentru alergat sunt foarte diferiti de cei fabricati pentru baschet sau tenis, sustine Joe Puleo, autorul cartii Running Anatomy. Incaltamintea speciala pentru alergatori nu ofera stabilitate laterala, intrucat picioarele nu se misca in aceaste directii pe parcursul alergarii, ci doar inainte. Pe de alta parte, pantofii sport pentru tenis sau baschet sunt conceputi tocmai pentru a oferi stabilitate in partile laterale ale talpii.

Pentru alergat, aveti nevoie de pantofi sport care amortizeaza impactul in regiunea degetelor de la picioare, iar pentru mers va este necesara incaltamintea sport prevazuta cu un material dur in spate, pentru un suport optim al calcaielor.

 

sursa

Mai multe articole despre:
vechime pantofi de sport uzaţi