MENIU

Motivul pentru care se dezvoltă celulele canceroase. Ce trebuie să faci ca să le elimini

Motivul pentru care se dezvoltă celulele canceroase. Ce trebuie să faci ca să le elimini 

Fiecare om are celule canceroase în corp, dar nu toți ne vom îmbolnăvi de cancer. Aceasta este teoria dovedită științific de medicul american David Servan – Schreiber, autorul cărții „Anticancer”.    

Cuvântul „cancer” provine din limba greacă și înseamnă „crab”. Maladia, care are o istorie veche, a fost numită astfel cel mai probabil din cauza modului în care se răspândește în organism și care seamănă cu forma unui crab.

Specialiștii în domeniu spun că aproape toate țesuturile corpului pot fi afectate de o asemenea tulburare, iar cauzele și evoluția cancerului sunt foarte diferite. Astfel, fiecare dintre noi este format din aproximativ 100.000 de miliarde de celule. Acestea se dezvoltă, se divid și apoi mor. În mod normal, moartea zilnică a aproximativ 200 de miliarde de celule este imediat compensată cu altele noi.

Când se dezvoltă cancerul nu este alceva decât rezultatul unor celule care cresc incontrolabil și nu mor, în comparație cu celulele normale care urmează o cale precisă. Când acest proces normal se întrerupe începe să se formeze cancerul.

Studiile de specialitate spun că punctul de plecare al oricărui tip de cancer, indiferent de câte ori apare în organism, este o celulă. La modul practic, ea nu mai îndeplinește funcția pentru care a fost creată și începe să se prolifereze nelimitat și necontrolat.

De fapt, ea refuză să moară. Mai mult decât atât reușește să atragă toți nutrienții necesari ca să se dezvolte. Unele celule tumorale se pot desprinde și răspândi în alte organe prin sânge și sistemul limfatic. 

Traumele succesive sunt la origini cumulări de defecte genetice și care provoacă dezvoltarea celulelor canceroase. Aceste modificări sunt deosebit de grave dacă ating fragmente-cheie ale ADN-ului din celule.

De ce apare cancerul?

Predispoziția genetică este principalul suspect care duce la apariția bolii. Cancerul se poate dezvolta și în urma interacțiunilor sau a unor presiuni de durată în anumite zone ale corpului. Medical, în locurile tensionate unde apar celule cu probleme, sângele nu mai circulă, iar tumorile absorb din împreujurimi tot ce au nevoie și cresc.

Uneori mai lent, alteori brusc, celulele canceroase construiesc o formațiune independentă, care începe să facă legea în organism. Pe de altă parte, oamenii de știință au descoperit că tumorile se alimentează cu albumină.

Dacă urmați o dietă bazată pe un consum mare de legume, albumina nu mai ajunge în interior. Asta înseamnă că celulele canceroase se vor înfometa.

Mâncați normal, însă trebuie să mizați pe legume, fructe și mâncăruri fără prăjeli, aditivi și conservanți. Consumați pește slab și carne de pui, curcan și de vită și gătiți cât mai sănătos. Evitați dulciurile și scoateți din meniu băuturile carbogazoase. Mai puteți bea ceai de năprasnic și ceai de gălbenele.

 Mai multe detalii despre acest subiect puteţi citi AICI.

 

Mai multe articole despre:
cancer celule celule canceroase