MENIU

Motivul pentru care bărbaţii din Iran îmbracă hijab-ul: e extraordinar!

Obligativitatea hijabului e tot mai des pusă în discuție în societatea musulmană. Mai mult: iranienii au lansat pe rețelele sociale o campanie prin care soții își arată sprijinul pentru soțiile lor, afișându-se și ei cu hijaburi.

Campania virtuală din Iran e înțeleasă drept o mișcare de protest pe care bărbații o manifestă în raport cu canoanele, inclusiv vestimentare, care le sunt impuse femeilor.

O circumstanță care agravează nemulțumirea este faptul că poliția iraniană aplică amenzi femeilor pe care le surprind în public fără hijaburi, amenințându-le cu închisoarea. Altă circumstanță este și faptul că în Iran pot fi văzute pancarte prin care femeile care renunță la hijab sunt catalogate ca și fiind „necinstite”.

Și dacă mai întâi mișcarea de protest a început cu diverse gesturi ale femeilor (primul a fost cel al jurnalistei newyorkeze Masih Alinejad), li s-au alăturat mai apoi și bărbații, care au început să pozeze în timp ce poartă hijaburi. Pe rețelele sociale, fotografiile din campanie pot fi găsite după hashtagul #meninhijab.

sursa: ea.md.

Mai multe articole despre:
Iran hijab meninhijab