MENIU

Motivul INCREDIBIL pentru care Ponta l-a schimbat pe prefectul de Harghita

Prefectul, retrogradat în concediu

Guvernul Ponta l-a schimbat din functia de prefect de Harghita pe Adrian-Jean Andrei, care atacase in instanta o serie de hotarari de consilii locale din judet privind autonomia asa-numitului Tinut Secuiesc. Calculul electoral pare a fi substratul deciziei.

Fostul prefect, care era sustinut de PSD Harghita, a declarat, pentru HotNews, ca era in concediu cand a fost schimbat din functie.

In locul lui a fost numit prefect al judetului Harghita Petres Sandor, sustinut de UDMR, printr-o hotarare de guvern semnata de premierul Victor Ponta. De asemenea, in Mures, UNPR si-a pus prefectul plin, iar UDMR subprefectul.

Contactat de HotNews.ro, fostul prefect de Harghita, Adrian-Jean Andrei, a afirmat ca retrogradarea sa in functia de subprefect este o decizie de negociere politica in coalitia de guvernare.

"Nu stiu de ce am fost schimbat din functie, acestea sunt negocierile in biroul de coalitie. Eu am fost schimbat din concediu, nu ma mai mira nimic", a declarat, pentru HotNews.ro, fostul prefect de Harghita, ajuns subprefect.

Potrivit acestuia, la nivelul judetului Harghita, in cel putin 10 localitati consiliile locale au adoptat hotarari de aprobare a unui memorandum privind instituirea regiunii administrative autonome "Tinutul Secuiesc", la propunerea Consiliului National al Secuilor.

Adrian-Jean Andrei, ca prefect de Harghita, a atacat in instanta hotararile, in luna iunie, aratand ca acestea contravin Constitutiei si exced cadrul de competenta al autoritatilor locale.

Joi, printr-o hotarare de guvern semnata de premierul Victor Ponta si de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, Executivul l-a retrogradat pe Andrei subprefect si l-a pus in locul sau in functia de prefect pe Petres Sandor, sustinut de UDMR.

Mai multe articole despre:
UDMR prefect Hargita schimbare prefect