MENIU

Motivul incredibil pentru care femeile trebuie să mănânce fasole verde. Nu se ştia până acum

<p>Nici nu bănuiai. Ceaiul din teci de fasole are efecte miraculoase. Iată ce boli tratează!</p>

În 125 de grame de fasole verde sunt doar 40 de calorii. Aceeaşi cantitate asigură aportul a 25% din necesarul zilnic de vitamina K, 20% din necesarul de vitamina C şi B. Fasolea verde este o sursă excelentă de omega 3, 125 grame de fasole verde conţinând 10% din doză zilnică.

În plus, fasolea verde conţine minerale: fier, potasiu, magneziu, fosfor, calciu, mangan şi cupru, plus 20% din necesarul zilnic de fibre. Este remarcabilă cantitatea de de proteină vegetală care se află în fasole, circa 3 grame în 125 de grame de fasole verde.

Fasolea verde este şi o sursă de antioxidanţi şi fitonutrienti, începând de la betacaroten şi luteină, şi terminând cu violaxantin şi neoxantin, nutrienţi minunaţi care îngrijesc sistemul vascular şi inima. În plus, stimulează imunitatea generală activând sistemele naturale de protecţie împotriva celulelor de tip canceros.

Se consideră că fasolea verde este un suport pentru sistemul osos că urmare a combinaţiei speciale de minerale pe care o conţine ceea ce face din această legumă un aliment ideal pentru dietă femeilor.

Despre fasolea verde se poate spune că este în sezon tot timpul anului, pentru că toate proprietăţile ei se păstrează prin congelare. Începând din mai, iunie, până la finele lui septembrie şi jumătatea lui octombrie, fasolea verde este "în sezon".

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
sănătate femei fasole verde vitamina k