MENIU

Motivul halucinant pentru care un român a defrișat o pădurice: vroia un loc generos să facă grătar

Foto: bistriteanul.ro

Situație halucinantă în Valea Jelnei din Bistrița Năsaud. Un localnic a defrișat pădurea ca să-și facă loc de grătare. 

 Vecinii spun că, după ce bărbatul și-a construit casa, spațiul rămas pentru curte nu-i mai permitea și „un loc generos pentru grătare”. Așa că a tăiat copacii care i-au încurcat planurile. Nemulțumirea oamenilor vine mai ales pe fondul alunecărilor de teren, care sunt la ordinea zilei pe Valea Jelnei. 

„A zis că nu are loc destul de grătare. Așa că și-a adus un buldozer și s-a apucat de defrișat copăceii de acolo, să arunce pământul în surplus până la vecinul în gard, să-și taseze și amenajeze locul după bunul plac!”, s-au plâns cei din zonă.
 
„Și copacii ăia au rolul lor. Și zona e cunoscută ca una cu risc de alunecare. Așa că nu poți doar să defrișezi și să nu vii cu întărituri. Păi Doamne ferește de o viitură, vin toate casele la vale?!? Păi ce treabă e asta? Nu știm dacă a avut aprobare sau nu să taie acei copaci. Noi oricum am sesizat și Primăria Bistrița și Ocolul Silvic – care ne-au promis că vor investiga. Nu se poate așa ceva – fiecare să facă ce vrea!” au transmis presei locale, locuitorii de pe Viorelelor.
 
Mai multe articole despre:
defrisare padure gratare