MENIU

MOȘII DE TOAMNĂ 2023. Ce se împarte de Sâmbăta morților. Tradiții și supersiții

MOȘII DE TOAMNĂ 2023. Ce se împarte de Sâmbăta morților. Tradiții și supersiții

Credincioșii se pregătesc pentru moșii de toamnă în 2023 să onoreze amintirea celor dragi plecați dintre noi. În fiecare an, Biserica Ortodoxă stabilește data la care se fac pomenile pentru moșii de toamnă, înainte de a intra în Postul Crăciunului.

Moșii de toamnă în 2023 se vor cinsti la începutul lunii noiembrie. Conform calendarului creștin ortodox, moșii de toamnă în 2023 au fost stabiliți de Biserica Ortodoxă pe data de 4 noiembrie, și anume în prima zi de sâmbătă din luna noiembrie.

În fiecare an, moșii de toamnă se pomenesc între praznicul Sfântului Dumitru, care are data fixă pe 26 octombrie, și Soborul Sfinților Mihail și Gavril care, de asemenea, are data fixă pe 8 noiembrie.

Moșii de toamnă în 2023 - Așa cum este stabilit, conform calendarului ortodox, moșii de toamnă în 2023 se vor prăznui pe data de 4 noiembrie, când este sâmbăta morților. În această zi, în calendar, este pomenit și Sfântul Cuvios Ioanichie cel Mare, al cărui destin este marcat de întâmplări miraculoase și de o credință neclintită în Dumnezeu și Iisus Hristos.

Moșii de toamnă, care se pomenesc în fiecare an în preajma praznicului Sf. Dumitru mai poartă și numele de moșii de Sumedru, iar gospodinele aveau drept obicei să dea de pomană și o ulcică de lapte sau o bucată de brânză, pentru că la Sfântul Dumitru se desfac stânile și se întorc turmele de oi în sate.


Citeşte întreaga ştire: Moșii de toamnă în 2023 - când sunt Moșii de toamnă în 2023 și ce tradiții se respectă

Mai multe articole despre:
mosii de toamna 2023 traditii superstitii