MENIU

Moscova începe vaccinarea în masă a rezidenților cu Sputnik-V până la finalul anului

Moscova începe vaccinarea în masă a rezidenților anul acesta

Primarul din Moscova, Serghei Sobianin, a anunțat că vaccinarea în masă în cel mai mare oraș al Rusiei va începe în următoarele două luni. În prezent, Rusia este a patra cea mai afectată țară de pandemie la nivel mondial în funcție de numărul infectărilor, după SUA, India și Brazilia. 

”Vom începe vaccinarea în masă a populaţiei în decembrie-ianuarie”, a anunțat Sobianin într-un mesaj publicat pe site-ul său, în contextul în care Moscova înregistrează cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din ţară. 

În prezent, în spitalele din capitala Rusiei sunt internați aproximativ 10.000 de pacienți Covid-19, dintre care circa1.000 sunt conectați la ventilatoare. ”Este o cifră mare”, a apreciat edilul, care a atras atenția că o revenire la carantină ar fi ”inacceptabilă şi imposibilă” pentru că ar devasta economia. ”Strategia optimă este de a găsi o cale de mijloc între închiderea oraşului şi abandonarea completă a restricţiilor”, a adăugat acesta, citat de Agerpres

Angajatorilor li s-a cerut să permită personalului să lucreze de acasă, în timp ce persoanele în vârstă şi cu risc mai mare de îmbolnăvire au fost sfătuite să evite deplasările.

Rusia va deveni prima ţară care va introduce pe piaţă un vaccin anti-Covid spre aprobare pentru utilizarea de către publicul larg. Comunitatea internațională și-a exprimat rezerve cu privire la eficiența și siguranța vaccinului, întrucât nu ar fi fost suficient testat, însă oficialii ruşi din domeniul sănătăţii susțin contrariul. 

Luni, bilanțul epidemiei din țară indica peste 1,41 milioane de infectări, cu aproape 16.000 mai multe față de ziua precedentă, și  24.366 de decese

Citește și ”Rusia a înregistrat al doilea vaccin împotriva Covid-19. Anunțul lui Vladimir Putin