MENIU

Moscova avertizează Ucraina că merge pe "calea nazismului"

<p>Lavrov, șefiul diplomației ruse</p>

Un oficial rus din Ministerul de Externe a condamnat marsurile cu torte de la Kiev, organizate pentru a-l celebra pe un controversat lider al rezistentei antisovietice, si a avertizat ca Ucraina merge pe urmele nazistilor.

"Marsurile cu torte din Ucraina demonstreaza ca tara continua sa mearga pe calea nazista! Si aceasta tara se afla in centrul Europei civilizate!", a scris pe Twitter Konstantin Dolgov, trimisul pentru drepturile omului al MAE rus, citat de YnetNews.

Dolgov face referire la o procesiune la care au participat mii de persoane, la Kiev, joi, pentru a comemora 106 de la nasterea lui Stepan Bandera, lider al insurgentilor ucraineni din al Doilea Razboi Mondial, care s-a luptat si cu sovieticii si cu nazistii, insa in anumite instante a colaborat cu fortele naziste care au invadat Uniunea Sovietica.

Presedintele rus Vladimir Putin l-a calificat pe Bandera drept "complicele lui Hitler", iar presa rusa se refera frecvent la cei care sprijina Kievul in conflictul separatist din Ucraina drept "Banderovti", sau sustinatori ai lui Bandera.

In Ucraina insa, Bandera este in general privit ca un erou national, care s-a luptat cu regimul comunist.

Mai multe pe Ziare.com.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina nazism