MENIU

"Moromeţii 2", premiera mondială la Salonic

Premiera mondială a filmului "Moromeţii 2" va avea loc vineri, 2 noiembrie, în cadrul celei de-a 59-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic.

" 'Moromeţii 2' continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, şi-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el şi cea de-a doua soţie, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Filmul este regizat de Stere Gulea, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, producţia este realizată de Oana Giurgiu şi Tudor Giurgiu, iar în rolurile principale se regăsesc Horaţiu Mălăele, Dana Dogaru şi Iosif Paştina.

"Moromeţii 2" va intra pe marile ecrane din România din 16 noiembrie, dar echipa filmului a pornit într-o caravană prin ţară încă de la finele lunii octombrie, fiind anunţate avanpremiere în mai multe oraşe. Premiera de gală va avea loc la 5 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti.